Koncerty Praha
Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Užijte si Den Země v Metropoli Zličín

22.4. - 30.4.2023

08:00

Řevnická 1, 155 21 Praha-Zličín



Popis akce Užijte si Den Země v Metropoli Zličín

Na Den Země, který připadá na sobotu 22.4. si nákupní centrum Metropole Zličín připravilo celou řadu akcí zaměřených na odpovědný přístup k naší planetě. Chybět nebude výstava zaměřená na jeho udržitelná opatření, ochutnávka netradičních pokrmů u unikátního bioreaktoru a sbírka potravin.

Pro nákupní centrum Metropole Zličín je udržitelný a odpovědný přístup k životnímu prostředí na předním místě. Získává 100 % elektrické energie z obnovitelných zdrojů, neplýtvá elektrickou energií, papírem ani vodou, třídí a recykluje textil a odpad, podporuje udržitelnou dopravu a elektromobilitu a mnoho dalšího. Proto pro své návštěvníky připravila speciální výstavu, kde se budou moct o všech těchto opatřeních dozvědět podrobnosti. Výstava bude k vidění ode Dne Země, tedy 22.4., do 30.4. vedle centrálního náměstí.

Ochutnávka jídla z řas a celostátní Sbírka potravin

V rámci udržitelných opatření instalovalo nákupní centrum Metropole Zličín vedle centrálního náměstí unikátní fotobioreaktor Helena. V něm rostou zelené řasy Chlorelly a modrozelené Spiruliny, které s nebývalou intenzitou spotřebovávají oxid uhličitý a vyrábějí kyslík. Tím nejen pomáhají s neutralizací uhlíkové stopy, ale rychle rostoucí řasa Spirulina má nespočet dalších využití. Dají se z ní například připravit lahodné pokrmy, které budou moci návštěvníci nákupního centra 22.4. mezi 10. a 18. hodinou ochutnat. Na místě budou i samotní tvůrci zařízení a také pracovníci z Akademie věd, kteří zodpoví případné dotazy.

Při příležitosti Dne Země se bude také 22.4. od 8 do 18 hodin konat v prodejně Albert další ročník celostátní Sbírky potravin, při které mohou zájemci pomoci matkám samoživitelkám, osamělým seniorům či rodinám v krizi darem trvanlivých potravin a drogerie. Potravinová banka předá potraviny odběratelským neziskovým organizacím, které je pošlou dále těmto konečným klientům.

 

Více informací o udržitelných opatřeních nákupního centra Metropole Zličín se dozvíte na www.udrzitelnenakupy.cz








jiri.solc@mslgroup.com
http://www.metropole.cz


Zaslat odkaz na kulturní akci Užijte si Den Země v Metropoli Zličín - Řevnická 1, 155 21 Praha-Zličín na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA