Divadlo Praha
Divadlo v Praze  >  Divadlo Praha

Muzikál KRYSAŘ- Praha

19.12.2020

19:00

Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1



Popis akce Muzikál KRYSAŘ- Praha

Dirty muzikál Daniela Landy Krysař se v září 2017 vrací na jeviště Divadla Kalich v novém hereckém obsazení a s novou výpravou i choreografií . O jeho návrat si celá léta psali sami diváci, pro které je bez nadsázky kultovním představením.

Krysař je řazen mezi nejúspěšnější původní české muzikály všech dob. Původní pražská inscenace muzikálového příběhu tajemného muže v kápi a s píšťalou měla přes úctyhodných sedm stovek repríz. Zhlédlo je bezmála půl milionu diváků. Premiéra se uskutečnila v listopadu roku 1996. Ještě téhož měsíce vyšla alba Krysař I a Krysař II, jež záhy byla oceněna Zlatou deskou. Dodnes platí za jednu z nejprodávanějších muzikálových nahrávek na tuzemském hudebním trhu. Když tedy Krysař opouštěl Prahu, aby vzápětí sklízel ovace v zahraničí, odcházel jako kultovní představení se širokou základnou věrných diváků.

Stejnou diváckou odezvu jako v Praze vyvolaly i inscenace Krysaře na Slovensku či v Rakousku. Slovenská premiéra se uskutečnila 8. a 9. října roku 1999 na Nové scéně v Bratislavě, dirty muzikál se též uváděl v Prešově. Na Slovensku si Krysař připsal na svůj účet dalších sto šedesát repríz. V létě 2001 se Krysař představil rakouským divákům na scéně v Klagenfurtu, pro rakouskou inscenaci připsal Daniel Landa roli Sluhy.

Divadlo Kalich přišlo s novým nastudováním v březnu 2002. Kritika se předháněla v superlativech a diváci se nechtěli „svého" Krysaře vzdát ani po odehrání původně ohlášené stovky repríz. Dnes má muzikál na svém kontě více než 1000 repríz.

V září 2017 se Krysař představí opět v režii Mirjam Landy s novými hereckými tvářemi, v nové výpravě i choreografii.

Cena:199,- až 849,-


PRODEJ VSTUPENEK Muzikál KRYSAŘ- Praha -Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1



Přehled dalších termínů muzíkálu Muzikál KRYSAŘ- Praha






Zaslat odkaz na kulturní akci Muzikál KRYSAŘ- Praha -Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA