Koncerty Praha
Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND- Praha

26.04.2024

Underdogs‘ Ballroom Praha 5 Nádražní 3, Praha 5 15000



Popis akce MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND- Praha

MIDNIGHT, cleavelandský návykový mix chtíče a špíny zásadně ovlivnil metal/punkový underground. Frontman Athenar, zastávající role zpěváka, kytaristy, baskytaristy i bubeníka, pevně drží svou vizi. Za svou desetiletou kariéru vydal nespočet demo nahrávek, EP, kompilací, splitů a tři plnohodnotná alba, která se vyznačují plným a dravým zvukem a nezaměnitelnou fúzi speed metalu, black metalu a punk rocku. Aktuální počin, "Let There Be Witchery," textově ztělesňuje „nefiltrovanou divokou živočišnost“ a přináší špinavý a niterný zážitek.
 
I přesto, že kapela je pro živá vystoupení kompletní, Athenar se rozhodl obsluhovat všechny nástroje během nahrávání sám. Tato jeho osobitost je bezpochyby něco, co stojí za to vidět i naživo. Belgická thrashmetalová kapela CYCLONE, založená v roce 1980, začala díky setkání Guida Gevelse s Pascalem Van Lintem. Přes různé personální změny dosáhli tito thrasheři vrcholu v polovině 80. let s albem "Brutal Destruction," kdy sdíleli pódia s kapelami jako Metallica nebo Slayer. I přes rozpad v roce 1993 se původní členové Stefaan Daamen a Guido Gevels dali hudebně znovu dohromady a v roce 2018 se vrátili s novou sestavou. Kapela se navzdory přerušení kvůli pandemii COVID-19 v roce 2021 vrátila na pódia, hrála na celé řadě festivalů, a zavítala i do Japonska.
 
Aktuální evropské turné je dalším potvrzením, že CYCLONE žije dál. K pozvednutí řemdihů pak vyzvou svými ostrými thrashovými riffy a čistým punkovým adrenalinem HIGH COMMAND. Jejich styl je brutálním spojením literárních světů Roberta E. Howarda a Karla Edwarda Wagnera v hudební zbroji Slayer, Mercyful Fate, Integrity a Cro-Mags. Jejich vystoupení je příslibem přehlídky fantasy násilí drtícího lebky a agresivní atmosféry, které žánrově skvěle doplní tento zběsilý večer. A jak by vám sám Athenar poradil – jděte na koncert a potrestejte své zvukovody!

Pořadatel

Obscure Promotion s.r.o. Na Harfě 916/9a, 190 00, Praha 9, Česká republika



Cena:612 Kč


PRODEJ VSTUPENEK MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND- Praha -Underdogs‘ Ballroom Praha 5 Nádražní 3, Praha 5 15000







MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND- Praha -Underdogs‘ Ballroom Praha 5 Nádražní 3, Praha 5 15000

Zaslat odkaz na kulturní akci MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND- Praha -Underdogs‘ Ballroom Praha 5 Nádražní 3, Praha 5 15000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA