Koncerty Praha
Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

MARTINŮ VOICES/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha

25.08.2019

20:00

Kostel Sv. Šimona a Judy Praha



Popis akce MARTINŮ VOICES/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha


Martinů Voices
Lukáš Vasilek (sbormistr)
Host: Bennewitzovo kvarteto

V podání vokálního souboru Martinů Voices a pod vedením sbormistra Lukáše Vasilka zazní dílo Gideona Kleina, Hanse Krásy, Gustava Mahlera, Bohuslava Martinů a Erica Whitacrea. Hostem večera bude Bennewitzovo kvarteto. Hans Krása (1899-1944) a Gideon Klein (1919-1945) patří k letošním jubilantům.

Festivalový koncert předkládá přinejmenším dva zajímavé dramaturgické celky. Bezprostředně po sobě zazní výběr ze slavného Martinů cyklu České madrigaly (1939) a dvojice Kleinových sborů (1942/43). Charakterově odlišná díla, jež náležejí do jednoho časového období, jsou doplněna Tématem s variacemi (1936) pro smyčcové kvarteto skladatele Hanse Krásy. Druhým přitažlivým počinem bude výběr z písňové tvorby Gustava Mahlera v méně známé úpravě pro smíšený sbor (autorem úprav je Clytus Gottwald). Koncert bude uveden skladbou Pět židovských milostných písni současného amerického skladatele a dirigenta Erica Whitacrea (verze s doprovodem pro smyčcové kvarteto).

Cena:950,-


PRODEJ VSTUPENEK MARTINŮ VOICES/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha -Kostel Sv. Šimona a Judy Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY








Zaslat odkaz na kulturní akci MARTINŮ VOICES/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha -Kostel Sv. Šimona a Judy Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA