Koncerty Praha
Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Hollywood in Prague: Noc filmových melodií- Praha

25.05.2023

Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha



Popis akce Hollywood in Prague: Noc filmových melodií- Praha

Hollywood in Prague: Noc filmových melodií.

 

Bohemian Symphony Orchestra Prague představí ve Smetanově síni Obecního domu v Praze 25.5.2023 to nejlepší z hudby Hollywoodu

Se svým programem Hollywood in Prague míří na pódium nejprestižnějšího koncertního sálu v čechách jedinečný Bohemian Symphony Orchestra Prague, který své publikum zve na jednu velkou filmovou výpravu. Smetanovu síň Obecního domu v Praze tak ovládnou melodie těch největších hollywoodských filmových trháků.

Star Wars, Harry Potter, Piráti z Karibiku, Mission Impossible, Indiana Jones, Top Gun nebo Titanic, to všechno jsou tituly, které zazářily na stříbrném plátně a vryly se do srdcí a paměti diváků téměř všech věkových kategorií nejen svým příběhem, ale stejně tak i geniální filmovou hudbou. Večer se slavným Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP) připomene tyto, dnes již klasické, kasovní trháky a také mnoho dalších.

V průběhu koncertu zazní i melodie z nesmrtelných romantických komedií Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové. Během 75 minut trvajícího koncertu, který nebude přerušen přestávkou, dojde i na melodie z filmových či seriálových hitů poslední doby. Mezi ty patří například podmanivá úvodní skladba z fantasy ságy Hra o trůny či nezaměnitelné tóny písně Shallow, kterou proslavil snímek Zrodila se hvězda, a která svým autorům včetně zpěvačky a skladatelky Lady Gaga vynesla v roce 2019 Oscara za nejlepší filmovou skladbu. Na své si přijdou i vyznavači herního průmyslu v podobě melodií z filmů, které vznikají na základě videoher, jako je třeba Uncharted nebo The Witcher (Zaklínač).

To vše a mnohé další si budou diváci moci vychutnat v podání orchestru čítajícího na šedesát hudebníků. "Filmová hudba je jedinečná v tom, že dokáže zaujmout posluchače napříč žánry a spojuje diváky všech generací." říká šéfdirigent a zároveň ředitel Bohemian Symphony Orchestra Prague Martin Šanda, který toto hudební těleso v roce 2002 založil.

Od té doby si orchestr připsal na konto nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors. Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co dočinění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé.

Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně. Na české scéně uvádí BSOP mimo jiné řadu abonentních koncertů v Obecním domě v Praze.



Cena:99 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Hollywood in Prague: Noc filmových melodií- Praha -Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha

KOUPIT VSTUPENKY







Hollywood in Prague: Noc filmových melodií- Praha -Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci Hollywood in Prague: Noc filmových melodií- Praha -Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA