Koncerty Praha
Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

BENNEWITZOVO KVARTETO/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha

23.08.2019

20:00

Rudolfinum Praha



Popis akce BENNEWITZOVO KVARTETO/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha


Bennewitzovo kvarteto
Jakub Fišer - 1. housle
Štěpán Ježek - 2. housle
Jiří Pinkas - viola
Štěpán Doležal - violoncello

Koncert Bennewitzova kvarteta je reprezentativním průřezem komorní tvorby středoevropského kulturního kontextu první poloviny 20. století. Soubor přednese skladby Erwina Schulhoffa, Gideona Kleina, Viktora Ullmanna a Antonína Dvořáka. Posledně jmenovaný, přiklánějící se k Beethovenovi, Schubertovi či Brahmsovi, se stal významným inspiračním zdrojem pro celou nastupující generaci. Dnes již světově oblíbený Schulhoff proslul především kompoziční dokonalostí, hudebním vtipem spojeným s taneční rytmičností, vkusnou ironií a moderní elegancí. Jeho Pět kusů pro smyčcové kvarteto je jednou z charakteristických připomínek poválečného pronikání jazzu a taneční hudby do „vážného umění”. Fantazie a fuga pro smyčcové kvarteto mladého Gideona Kleina zazní jako připomínka stoletého výročí autorova narození. Smyčcový kvartet č.3 Viktora Ullmanna pak posluchače uchvátí svou hloubkou a expresivitou.

Cena:500,-


PRODEJ VSTUPENEK BENNEWITZOVO KVARTETO/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha -Rudolfinum Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY








Zaslat odkaz na kulturní akci BENNEWITZOVO KVARTETO/Festival VĚČNÁ NADĚJE/Gustav Mahler a terezínští skladatelé 2019- Praha -Rudolfinum Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?



Přidat kulturní akci Přidat koncert v Ostravě ZDARMA